Ворота – один із ключових елементів у облаштуванні приватного будинку та його території. Якісні ворота захистять від непроханих гостей та сторонніх поглядів, забезпечать максимальний рівень захисту майна за вашої відсутності. Щоб експлуатація воріт приносила задоволення та не викликала зайвих проблем, потрібно відповідально підійти до вибору конструкції. Від того, які ворота ви купите сьогодні, залежатиме зручність, комфорт та безпека їх експлуатації, а також зовнішній вигляд протягом багатьох років.

Вибір гаражних воріт залежить від:

  • Бюджету та вимог.
  • Наявність вільного місця перед та всередині гаража.
  • Розмірів отвору.
  • Метод управління.
  • Необхідності хвіртки.

В асортименті нашої компанії представлені секційні та розпашні гаражні ворота. Відкатні ворота є кращими для в’їзду на територію, в гараж їх встановлюють у виняткових випадках, т.к. це не надто практично. Однозначно відповісти на питання, які ворота підійдуть для вашого гаража, можна лише спираючись на особливості конкретного приміщення та ваших особистих уподобань. Кожен вид воріт має переваги.

Розпашні ворота для гаража – пережиток минулого? – Ні. Сучасні розпашні ворота з сендвіч-панелей із заповненням або без, відмінне рішення для гаражів, перед (або всередині) яких достатньо вільного місця для відкривання стулок.

Секційні підйомні ворота – лідер серед сучасних воріт для гаража. Вони забезпечують герметизацію, теплоізоляцію, не займають місця та ними дуже зручно користуватися. Секційні ворота забезпечують найвищий рівень захисту від проникнення.

Підйомні секційні ворота лідер серед гаражних воріт. Але не завжди технічні можливості гаража дозволяють встановити цей тип воріт. У таких випадках вибирають рулонні або розстібні.

Технічні нюанси при виборі гаражних воріт

Вибір воріт для встановлення в гараж обумовлений не лише особистими побажаннями, а й технічними можливостями приміщення. У деяких випадках можна підготувати гараж заздалегідь і встановити саме ті ворота, які ви дійсно хочете. Тому вибір воріт розумно буде зробити ще в процесі будівництва. В інших випадках, якщо гараж вже побудований або ви хочете замінити старі ворота на нові, найкращим рішенням буде викликати замірника та отримати професійну консультацію. Фахівець на місці оцінить всі особливості приміщення та під’їзної території та допоможе підібрати оптимальну конфігурацію воріт.

Перешкоди для монтажу воріт:

  • Секційні ворота не монтуються в гаражах зі стелею менше 100 мм для ручного керування та 120-150 мм для автоматичного. Для воріт площею 8м2 ця величина збільшується мінімум 210 мм для ручного керування та 250 для автоматичного.
  • Секційні ворота не встановлюються, якщо під стелею гаража змонтовані комунікації.
  • Розпашні ворота не рекомендовані у приміщеннях із утрудненим в’їздом (різкий підйом, відсутність простору перед гаражем).
  • На розпашні рідко ставиться автоматика, а ворота великих розмірів надто важкі.
  • Можливо перед встановленням вибраних воріт потрібно зміцнити отвір.

Окремо варто відзначити ще й фактори, що знижують захисні властивості воріт. Наприклад, якщо в гаражі нерівна підлога або до гаража веде доріжка з піску або гравію, захисна функція воріт значно знижується. Для встановлення будь-якого виду воріт потрібна рівна підлога для забезпечення максимального прилягання полотна до поверхні.

Розмір полотна також має значення. Підйомні ворота підходять як для маленьких, так і для великих отворів. Що не можна сказати про розпашні. Стулки воріт великих розмірів занадто важкі, відкривати їх вручну незручно, тому не варто ставити розпашні ворота у великі прорізи.

Кожен вид воріт має свої мінімальні та максимальні значення, це також необхідно враховувати при виборі. Наші фахівці зорієнтують вас у виборі конструкції, відштовхуючись від розмірів отвору. Отримати консультацію або викликати замірника можна за телефонами: (044) 232 13-81 (050) 502 48-55 або (067) 702 48-55.

Призначення гаража

Повернемося до питання безпеки, герметичності та теплоізоляції. Наприклад, якщо гараж буде використовуватися тільки під стоянку автомобіля, то буде достатньо показників рулонних воріт або воріт з сендвіч-панелей без заповнення.

Якщо в гаражі зберігатимуться речі, інструменти або він використовуватиметься як автомайстерня, то потрібна якісна теплоізоляція, а отже – секційні ворота. З ними можна створити оптимальні умови в гаражі будь-якої пори року. Після того, як ви визначитеся з конструкцією, необхідно переконатись у її відповідності заявленим характеристикам.

Незалежно від призначення гаражного приміщення будь-який власник хоче захистити своїх гараж від зловмисників. У цьому ключі серед усіх варіантів першість знову віддається секційним воротам, особливо з автоматичним приводом. Секційні конструкції забезпечують найвищий рівень захисту від злому. Також вони є найміцнішими та надійнішими, захищені від механічних пошкоджень.